- 12 φτερούγες κοτόπουλου
- 1 αυγό
- 50ml γάλα
- 4 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- γαλέτα (περίπου 250γρ.)
- 55γρ. βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
μέρος της φτερούγας που έτσι κι αλλιώς αποτελείται μόνο από κόκκαλο.Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε ελαφρά το αυγό με το γάλα. Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Την γαλέτα τοποθετήστε την σε ένα τρίτο πιάτο.Βουτήξτε κάθε ένα κομμάτι κοτόπουλου πρώτα στο αυγό να καλυφθεί καλά. Στη συνέχεια ρολάρετέ το στο αλεύρι, τινάξτε να φύγει το αλεύρι που περισσεύει και βάλτε το στη γαλέτα, πιέζοντας ελαφρά τη γαλέτα να κολλήσει στο κοτόπουλο.Αλείψτε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε μονή σειρά, με την πέτσα προς το κάτω μέρος του σκεύους. Ψήστε τις για 10 λεπτά, γυρίστε τις και ψήστε τις για άλλα 10 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν οι φτερούγες.
Tip: - Σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου