25/10/13

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και λαχανικά σε σάλτσα λεμονιού και φασκόμηλο

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και λαχανικά σε σάλτσα λεμονιού και φασκόμηλο  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε ψιλές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ζάρια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 λεμόνια το χυμό του
  • 1/4 ματσάκι φασκόμηλο τριμμένο
  • 250 ml νερό από τις βρασμένες παπαρδέλες
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. πεκορίνο τριμμένο, Αμφιλοχίας
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 15 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε λίγο αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας Flora Soft για 5 – 8 λεπτά προσέχοντας να μην μας μαλακώσουν πολύ (αλ ντέντε), τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο νερό από τον βρασμό τους.
Σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το θερμαίνουμε καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ώσπου να χρυσίσει.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το φασκόμηλο, καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.
Συμπληρώνουμε με λίγο από το νερό που βράσαμε τις παπαρδέλες και σιγομαγειρεύουμε έως ότου το κοτόπουλο και τα λαχανικά μαλακώσουν.
Στη συνέχεια πουδράρουμε με λίγο αλεύρι για να δέσει ελαφρά η σάλτσα μας.

Τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά στις παπαρδέλες μαζί με λίγο τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας.
Ανακατεύουμε απαλά διότι μπορεί να σπάσουν οι παπαρδέλες και σερβίρουμε σε πιάτο πασπαλίζοντας με ακόμα λίγο τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας.
Πηγή cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου