ΥΛΙΚΑ
- 2 πορτοκάλια
- 80 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 60 ml χυμός ρόδι
- 3 κ.σ. μέλι
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 16 παϊδάκια αρνιού
- 1 ρόδι μόνο τους σπόρους
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/8 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 60'
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
- Αριθμός ατόμων
- 4 άτομα
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φετούλες. Κρατάμε τους χυμούς τους σε ένα μπολάκι.
Αναμιγνύυομε σε ένα μπόλ τους χυμούς των πορτοκαλιών με το κρασί, το χυμό του ροδιού, 2 κ.σ. μέλι, το λάδι, το σκόρδο και τη ρίγανη.
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα ταψί. Το περιχύνουμε με το μίγμα που έχουμε φτιάξει και το σκεπάζουμε. Το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε ελαφρά τις φέτες του πορτοκαλιού με τους σπόρους του ροδιού, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο μέλι, το δυόσμο και το χυμό του λεμονιού. Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ψήνουμε τα παϊδάκια στο γκρίλ ή σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αναλόγως την προτίμηση μας ψήνουμε τα παϊδάκια. Τα ψήνουμε για 5 λεπτά απο κάθε πλευρά αν τα θέλουμε μέτρια ψημένα.
Βγάζουμε το μίγμα πορτοκαλιού απο το ψυγείο.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το μίγμα πορτοκαλιού.
Πηγή cookbox.gr
Αναμιγνύυομε σε ένα μπόλ τους χυμούς των πορτοκαλιών με το κρασί, το χυμό του ροδιού, 2 κ.σ. μέλι, το λάδι, το σκόρδο και τη ρίγανη.
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα ταψί. Το περιχύνουμε με το μίγμα που έχουμε φτιάξει και το σκεπάζουμε. Το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε ελαφρά τις φέτες του πορτοκαλιού με τους σπόρους του ροδιού, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο μέλι, το δυόσμο και το χυμό του λεμονιού. Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ψήνουμε τα παϊδάκια στο γκρίλ ή σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αναλόγως την προτίμηση μας ψήνουμε τα παϊδάκια. Τα ψήνουμε για 5 λεπτά απο κάθε πλευρά αν τα θέλουμε μέτρια ψημένα.
Βγάζουμε το μίγμα πορτοκαλιού απο το ψυγείο.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το μίγμα πορτοκαλιού.
Πηγή cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου