Υλικά
- 300 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55% 200 γρ. & 100 γρ.
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Χρόνος Προετοιμασίας
30 λεπτά & 4 ώρες αναμονή
Παρασκευή
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Λιώνουμε τα 200 γρ κουβερτούρας σε μπεν μαρί (προσοχή να μην σας πέσει νερό στη σοκολάτα) και τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα 100 γρ..
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα άσπρο μείγμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα υπόλοιπα 100 γρ. σοκολάτας, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τοποθετούμε τη ζύμη που την έχουμε πλάσει σε μικρά μπαλάκια. Φροντίζουμε να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα απλώσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια περιμένουμε να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
Μπορούμε να φυλλάξουμε τα μπισκότα μας σε ένα κουτί εκτός ψυγείου.
Πηγη cookbox.gr
Λιώνουμε τα 200 γρ κουβερτούρας σε μπεν μαρί (προσοχή να μην σας πέσει νερό στη σοκολάτα) και τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα 100 γρ..
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα άσπρο μείγμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα υπόλοιπα 100 γρ. σοκολάτας, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τοποθετούμε τη ζύμη που την έχουμε πλάσει σε μικρά μπαλάκια. Φροντίζουμε να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα απλώσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια περιμένουμε να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
Μπορούμε να φυλλάξουμε τα μπισκότα μας σε ένα κουτί εκτός ψυγείου.
Πηγη cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου