22/10/13

Farfalle με σάλτσα τομάτας, λουκάνικο και λαχανικά

_gnm5332_proc_400

Υλικά (για 2 άτομα)
  • 250γρ. farfalle (φιογκάκια ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει)
  • 1 λουκάνικο της αρεσκείας σας, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 2 ώριμες τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • 1πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 1 κούπα τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά (καρότο, πιπεριά, αρακά, καλαμπόκι)
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Παρμεζάνα
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
  • Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ανάμεικτα λαχανικά.
  • Περιχύνουμε με την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας 10-15 λεπτά και προσθέτουμε τον βασιλικό μόλις σβήσουμε το μάτι.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και όπως είναι καυτά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τυρί.
  • Ένα πολύ εύκολο και γευστικό φαγάκι. Τώρα το καλοκαίρι μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη μελιτζάνα ή και κολοκυθάκι.
Καλή σας όρεξη!
Απο greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου