Υλικά (για 2 άτομα)
- 250γρ. farfalle (φιογκάκια ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει)
- 1 λουκάνικο της αρεσκείας σας, κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 2 ώριμες τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
- 1πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
- 1 κούπα τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά (καρότο, πιπεριά, αρακά, καλαμπόκι)
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ανάμεικτα λαχανικά.
- Περιχύνουμε με την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας 10-15 λεπτά και προσθέτουμε τον βασιλικό μόλις σβήσουμε το μάτι.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και όπως είναι καυτά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τυρί.
- Ένα πολύ εύκολο και γευστικό φαγάκι. Τώρα το καλοκαίρι μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη μελιτζάνα ή και κολοκυθάκι.
Καλή σας όρεξη!
Απο greekmasa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου